Senaste inläggen

Renovera Kök
Renovera ett litet kök och optimera utrymmet
by Köksrenovering Stockholm/ on 25 Mar 2024

Renovera ett litet kök och optimera utrymmet

Ett litet kök behöver inte vara en begränsning när det kommer till design och funktionalitet. Med rätt planering och kreativitet kan du förvandla ditt trånga utrymme till en praktisk och stilfull plats där matlagning och socialt umgänge blir en fröjd. Att renovera ett litet kök kräver noggrannhet och smarta lösningar för att maximera varje centimeter. Här är några tips och idéer för att lyckas med din köksrenovering. Planera smart när du ska renovera ett litet kök Innan du börjar riva och bygga är det viktigt att noggrant planera din köksrenovering.

Hållbart Kök
Bygga ett Hållbart kök: renovering med omtanke om miljö och hälsa
by Köksrenovering Stockholm/ on 26 Feb 2024

Bygga ett Hållbart kök: renovering med omtanke om miljö och hälsa

Att renovera sitt kök kan vara en spännande process, men det är också ett tillfälle att göra miljövänliga val. Vi lever i tider när allt fler intresserar sig för att ta hand om kroppen och ägna sig åt sporter som Mexicano padel. Detta speglar av sig i val av kök och många väljer att renovera på sätt som främjar både hållbarhet och hälsa. Genom att välja rätt material, apparater och designelement kan du skapa ett kök som inte bara är vackert och funktionellt utan också skonsamt mot miljön och din hälsa.

Exklusivt Kök
Skaffa ett exklusivt kök
by Köksrenovering Stockholm/ on 01 Sep 2022

Skaffa ett exklusivt kök

Köket är ett av de rummen där vi spenderar allra mest tid. Varför inte lägga ner lite extra kärlek och skaffa ett exklusivt kök? Det kan till exempel inkludera lyxiga vitvaror, bänkskivor i marmor eller högkvalitativa golv. Även om det innebär en större kostnad vid renoveringstillfället kommer det normalt löna sig i längden. Du kan få hjälp med din köksmontering i Stockholm av en professionell firma. De kan även hjälpa dig med val av material.

Renovera Gammalt Kök
Tips till dig som ska renovera gammalt kök
by Köksrenovering Stockholm/ on 05 Aug 2022

Tips till dig som ska renovera gammalt kök

Vi möter ofta kunder som funderar på att renovera gammalt kök men som tvekar på om det är rätt att riva ut all tidigare inredning. Det tär både på plånbok och miljön så det är fullt förståeligt att man tvekar. Vi har lång erfarenhet av varsamma renoveringar som förbättrar standarden och ger köket en modern funktion utan att retrokänslan behöver försvinna. Det finns ett brett utbud av köksinredning i Stockholm som gör din renovering kostnadseffektiv och ger ett vackert resultat i gammal stil.

Kökstrender 2022
Kökstrender 2022
by Köksrenovering Stockholm/ on 28 Feb 2022

Kökstrender 2022

Om du går i tankar om att göra en köksrenovering i Stockholm kanske du undrar över de senaste trenderna. Vi har sett flertalet kökstrender 2022 men en av de starkaste är naturnära material. Det är också något som ligger helt rätt i tiden eftersom många försöker tänka mer klimatsmart. Det är också skönt att känna en samhörighet med naturen när vi spenderar så mycket tid framför skärmar. Köket blir en härlig oas med andra ord.

Renovera Kök
Smarta tips till dig som ska renovera kök
by Köksrenovering Stockholm/ on 03 Sep 2021

Smarta tips till dig som ska renovera kök

Har du tröttnat på ditt nuvarande kök och vill göra något nytt och spännande? Det är inte alltid du behöver göra om hela köket, det kan räcka med något så enkelt som att renovera kökskluckor. En ny färg kan ge köket en helt annan karaktär och känsla. När du ska renovera kök bör du därför överväga att endast titta på några små detaljer. En hantverkare kan hjälpa dig hitta rätt design.

Köksinredning
Välj rätt köksinredning
by Köksrenovering Stockholm/ on 31 Aug 2021

Välj rätt köksinredning

Att skaffa nytt kök kan vara ett omfattande projekt. Det är många saker som måste falla på plats och planeras innan en ny köksinredning kan köpas in. Utbudet av kök är enormt och det skall även passa plånboken. De flesta av oss drömmer om ett rymligt och funktionellt kök, och det är även köksrenoveringen som vi lägger mest pengar på. Därför är det viktigt att det blir rätt. Hos Köksrenovering Stockholm kan du få råd och tips om inredning till köket som passar både ditt hem och din budget.

Köksrenovering
Tips för en lyckad köksrenovering
by Köksrenovering Stockholm/ on 30 Aug 2021

Tips för en lyckad köksrenovering

Det finns mängder av olika sätt att utföra en köksrenovering. Ett av sätten är totalrenovering då du river ut rubb och stubb och börjar från början, men det blir ofta väldigt dyrt och är även tidskrävande. Ett snabbare och billigare sätt är att ersätta köksluckorna, då det i de flesta fall oftast är luckorna som behöver ersättas då stommen och skåpen brukar vara i bra skick. Det första steget när du vill renovera kök är således att fundera ut vad som verkligen behöver göras i köket.

Renovera Kök
Räkna ut kostnad för att renovera kök
by Köksrenovering Stockholm/ on 29 Aug 2021

Räkna ut kostnad för att renovera kök

När du går i tankar om att renovera köket är kostnaden förmodligen en av de största frågorna. De flesta vill räkna ut en kostnad för att renovera kök innan de påbörjar ett arbete. Vi på Köksrenovering Stockholm kan hjälpa dig ta fram en planering och en kostnadskalkyl för dig att ta ställning till. Sedan kan du välja om du vill gå vidare med renoveringen eller om du vill avvakta lite.

Köksrenovering
Behövs bygglov vid köksrenovering?
by Köksrenovering Stockholm/ on 16 Feb 2021

Behövs bygglov vid köksrenovering?

Behöver du ansöka om bygglov vid en köksrenovering? I allmänhet behövs inget bygglov när du ska renovera kök, inte heller om du ska flytta köket till en annan plats i bostaden. Däremot kan du vara skyldig att göra en bygganmälan till kommunen och invänta ett startbesked från dem om din renovering har påverkan på bärande konstruktioner eller brandskydd, likaså om ny ventilation eller VA-stam tillkommer. Det kan röra sig om ventilationsaggregat, fläktar, kanaler eller värmeväxlare där ventilationsflöden och luftkvalitet påverkas.

Köksrenoveringar
Lättstädat blir en allt viktigare faktor vid köksrenoveringar
by Köksrenovering Stockholm/ on 16 Feb 2021

Lättstädat blir en allt viktigare faktor vid köksrenoveringar

Bland de som söker hantverkare i Stockholm så tycks det bli allt viktigare med köksrenoveringar som bidrar till att det blir lättstädat och enkelt att hålla rent, och det är något som vi hos Köksrenovering Stockholm har full förståelse för. Idag jobbar många hemägare långa dagar på ansträngande arbetsplatser, och då finns det inte alltid tid till att spendera timmar med att städa köket. När det är dags att renovera husets kanske viktigaste rum så är detta något vi rekommenderar att man håller i åtanke, då en riktigt bra hantverkare kan hjälpa till att förenkla köksstädningen avsevärt.

Köksrenovering
Spishäll med inbyggd köksfläkt spar utrymme
by Köksrenovering Stockholm/ on 10 Feb 2021

Spishäll med inbyggd köksfläkt spar utrymme

En inbyggd köksfläkt i spishällen ger ditt nyrenoverade kök en större rymd och en mer luftig känsla än de traditionella vägghängda köksfläktarna. Du kan ha fläkten i en köksö eller på köksbänkar i ett trångt kök utan att du slår huvudet i en köksfläkt som är vass. Varför ska du välja en inbyggd köksfläkt i spishällen? Att välja en spishäll där köksfläkten är inbyggd ger många fördelar. Den största fördelen är att ånga och lukt hanteras vid källan vilket bidrar till att matos som sprids i rummet minimeras.

Nytt Kök
Ett nytt kök kan leda till bättre hälsa
by Köksrenovering Stockholm/ on 07 Jan 2021

Ett nytt kök kan leda till bättre hälsa

Vid varje årsskifte lovar tusentals svenskar sig själva att leva en hälsosammare livsstil året som kommer. Studier visar på att hemlagad mat faktiskt kan spela en stor roll för hälsan och speciellt för att lyckas äta nyttigare. Ett nytt kök gör matlagningen roligare. Låt ditt kök inspirera dig till en mer hälsosam livsstil De som äter mestadels hemlagad mat har visat sig ha lägre intag av kalorier, socker och fett enligt Johns Hopkins Center.

Renovera Kök
Nytt år och nya planer på att renovera kök?
by Köksrenovering Stockholm/ on 27 Dec 2020

Nytt år och nya planer på att renovera kök?

Att förnya köket är det inte bara en fråga om läckande kranar, för låga diskbänkar eller flagnade köksluckor. Ibland är det helt enkelt bara dags för något helt nytt. En köksrenovering blir som ett ansiktslyft för hela hemmet. Visste du att mycket köksinspiration kan hittas i filmer? Vem har tex glömt köket i “Something’s Gotta Give”? Filmen bjuder på en inspirerande köksö, mycket ljus och mycket vitt. Eller varför inte renovera kök á la Tom Selleck och filmen “Blue Bloods”.

Antibakteriella Material
Antibakteriella material passar i köket
by Köksrenovering Stockholm/ on 10 Sep 2020

Antibakteriella material passar i köket

Visste du att vissa metaller är naturligt antibakteriella? Det är framför allt koppar som är känt för att döda bakterier men det finns även många andra. När du väljer produkter till ditt nya kök ska du därför tänka smart och satsa på antibakteriella material som hämmar de skadliga bakterierna. Nya framtagna material för köksrenoveringar Problemet med de naturliga metallerna och materialen som inte är behandlade är att de efter några år får en patina.

Rätt Kökshandtag
Kökshandtag ger en luftigare känsla
by Köksrenovering Stockholm/ on 06 Mar 2020

Kökshandtag ger en luftigare känsla

Har du ett kök som upplevs som en trång korridor? Detta är vanligt i äldre lägenhetskök. Ett tips för att minska denna känsla samt undvika skråmor och trasiga kläder är att välja kökshandtag som inte är kantiga eller som står rakt ut, som exempelvis knoppar. Idag finns en uppsjö av olika handtag som passar detta syfte. Smidiga lösningar såsom skåp som öppnas genom att man försiktigt tycker på luckorna (tryck-och-öppna beslag), rundade handtag eller urgröpa handtag i själva skåpdörren.

Kökstrender 2020
Kökstrender 2020
by Köksrenovering Stockholm/ on 21 Feb 2020

Kökstrender 2020

Köket är husets hjärta och det är här vi tillbringar mestadels tid tillsammans. Därför bör du se till att inreda ditt nya kök så att du trivs under många år framöver. Under detta decennium är det bland annat naturmaterial som gäller och det är ljus- och ekfärgad inredning som trendar. Ska du göra en köksrenovering bör du välja en bänkskiva som står sig år efter år och som gör köket tåligt.

Nytt Kök
Nytt år och nya kök
by Köksrenovering Stockholm/ on 08 Jan 2020

Nytt år och nya kök

Att renovera sitt kök ska vara roligt och lätt. Det är viktigt att börja planeringen utifrån de behov som finns. Först och främst kommer behovet av att kunna laga mat. Ett bra tips är att utgå från sitt befintliga kök. Ställ dig följande frågor; Vad gillar jag med mitt kök och vad vill jag förändra? Du bör också fundera på om köket ska ha plats för köksmöblemang samt hur mycket förvaring som ska finnas i form av skåp, lådor, hyllor, med mera.